- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פסק-דין בתיק ע"פ 7507/03
|
ע"פ בית המשפט העליון בירושלים |
7507-03
1.12.2004 |
|
בפני : 1. אליעזר ריבלין 2. אדמונד לוי 3. יהונתן עדיאל |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: עדנאן זאהדה עו"ד הישאם פראג |
: מדינת ישראל עו"ד דניאלה ביניש |
| פסק-דין | |
המערער הודה בפני בית המשפט המחוזי בירושלים, כי בחודש יוני 2002 הוא חבר לשלושה אחרים, ובאיומי נשק ותוך כדי ירי באוויר, הם שדדו מכונית מבעליה. בהמשך נכנסו בני החבורה לבנק המסחרי הפלשתיני בשכונת א-רם בירושלים, ושדדו סכום של 17,000 ש"ח, וגם הפעם עשו זאת תוך כדי ירי באוויר. בחודש יולי 2002, ביצע המערער עם אחרים שוד נוסף של רכב ובנק, וכאשר הם נמלטו מהזירה רכבם התנגש ברכב חונה. לאחר כל אלה, שרפו בני-החבורה את המכונית בה נמלטו כדי להקשות על זיהויים. המערער הוסיף והודה בכתב-אישום נוסף אותו ביקש לצרף, שאף הוא עוסק בעבירת שוד, והעולה מכך הוא שהמערער הורשע בשלוש עבירות שוד, נשיאת נשק והובלתו והשמדת ראיה.
בגין כל אלה, ולאחר שהונח בפניו תסקיר של שירות-המבחן, גזר בית-המשפט המחוזי על מערער 6 שנות מאסר ו-18 חודשי מאסר על-תנאי, וכן הופעל מאסר על-תנאי בן 12 חודשים, מחציתו במצטבר.
הערעור שבפנינו מופנה כנגד חומרת העונש.
השגותיו של המערער מכוונות לשני אלה: ראשית, להשקפתו, נוטה העונש שהושת עליו לחומרה מעבר לנדרש, והוא חורג ממדיניות הענישה המקובלת. שנית, בעונש שנגזר הופר הכלל בדבר אחידות בענישה. לעניין אחרון זה הפנה המערער לעונשו של אחד משותפיו, ויאסם כנען, עליו השית בית-המשפט המחוזי ארבע וחצי שנות מאסר בפועל בלבד.
אין בידינו לקבל את הערעור. המערער, חרף גילו הצעיר, חטא בעבירות קשות שנדמה כי אין צורך להרבות מילים על חומרתן. יתרה מכך, המערער ובני-חבורתו לא היססו לעשות שימוש בנשק חם במטרה לבצע את זממם, חרף הסכנה הכרוכה בכך לפגיעה בנפש וברכוש. ואם בכך לא די, מתברר שהמערער ביצע את המעשים שיוחסו לו שעה שעמד נגדו עונש מאסר על-תנאי, וחרף העובדה שבעבר ננקטו נגדו אמצעי ענישה מגוונים, אולם נראה כי אלה לא הותירו עליו את רישומם.
נסיבות אלו מחייבות את המסקנה כי לא זו בלבד שאין לגלות בעונש פן של חומרה, אלא אפשר שהוא אף נוטה לקולא. ובאשר להשוואה בין עונשו של המערער לזה שהושת על ויאסם כנען, הודיעתנו באת-כוחה של המשיבה כי על גזר-דינו של כנען תלוי ועומד ערעור מטעם המדינה, ומכאן שאין להקיש ממנו דבר לעניין עונשו של המערער.
לנוכח כל האמור, אנו מחליטים לדחות את הערעור.
ניתן היום, י"ח בכסלו התשס"ה (1.12.04).
ש ו פ ט ש ו פ ט ש ו פ ט
העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח. 03075070_P04.doc התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
